Næste udsendelse: 22:45 Tilbageblik - Martin Andersen Nexø (G)

TV i dag

  • 22:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
  • 22:45Tilbageblik - Martin Andersen Nexø (G)
  • 23:45Kulturkalenderen (G)Et udpluk af næste uges kulturelle begivenheder. Sommerrevyen vender tilbage, der er madfestival og forfatteren Martin Andersen Nexø bliver fejret.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Bornholms Sommerrevy (G)I denne uges kulturreportage følger forberedelserne til sommerrevyen ”Helt ude i skoven”.
  • 00:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
  • 00:45Mellem os (G)
  • 01:10Tilbageblik - Martin Andersen Nexø (G)
  • 02:10Nationalpark Thy (24:52) (G)En flok børnehavebørn får en helt ny og anderledes oplevelse, når de bliver præsenteret for rågen. Det kommer der en middagsret ud af.
  • 02:40Månedens foredrag - Arkæolog Anders Pihl (G)Arkæolog Anders Pihl fra Bornholms Museum fortæller om hvordan landbrugets fosfatmålinger kan være arkæologiens hjælpere
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Aakirkeby, Sorø, Esbjerg, Nørresundby og Hanstholm.
  • 04:00Mellem os (G)I torsdagens udgave af Mellem Os kan du møde Nikolaj Løngreen, der for nylig er blevet daglig leder af Plantagen i Svaneke. Han fortæller om sine visioner med stedet. Desuden får vi besøg Sanne Steenberg Hansen og Ida Brink fra Bornholms Museum, der fortæller om projektet Cultural Citizenship og Innovation, der foregår i Nordparken i Rønne.
  • 04:30Vild Med Dyr (G)I Vild med Dyr får Anna Louise som den første lov til at komme ind til de nyfødte geparder i Ree Park. Anna Louise skal nedlægge en zebrahingst med bedøvelsespil og hjælpe når en vikunja skal have ordnet tænder.
  • 05:00Stafetten - Karina Rodel (G)Karina Rodel er sygeplejerske på Bornholms Hospital samt pendler til Herlev Hospital. Hun bor med mand og to børn i Rønne. Karina Rodel har startet det første mikrokafferisteri på Bornholm, og med sin mand har hun nu også en kaffebar midt i Almindingen.

Sol over Gudhjem med kalv og kærnemælk

Til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem skal kokkene kreére højgastronomi af kalvekød fra såkaldte krydsningskalve.
Kalv og kærnemælk kommer til at spille en rolle ved dette års Sol over Gudhjem.

I årets kokkekonkurrence skal deltagerne lave hovedretter af Dansk Gastro Kalv. Det er kød fra såkaldte krydsningskalve, og dermed returnerer krydsningskalve som en del af konkurrencen. For fire år siden diskede arrangørerne bag Sol over Gudhjem, Mikkel og Mads Marschall, op med en råvarekurv, der indeholdt krydsningskalve.

Nu skal topkokkene Dak Wichangoen (Kiin Kiin), Gabriel Hedlund (Vollmers), Claus Henriksen (Dragsholm Slot) og Anika Madsen (Roxie) kaste sig ud i hovedretter med kalven. Det sker efter stor succes for produktet, hvor krydsningskalve bliver solgt i stor stil i Danmark under navnet Dansk Gastro Kalv.

Men også kærnemælk får en rolle i konkurrencen. I Sol over Gudhjems dessertkonkurrence skal de tre dessertkokke Michael Munk (MeMu), Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) og Daniel Kruse (Det Røde Pakhus) kreere lækre desserter. Her skal kokkene skabe søde mesterværker ud af blandt andet snaps, te, chokolade og kærnemælk fra Arla Unika.

Dessertkonkurrence i Sol over Gudhjem bliver afviklet fra kl. 11.00 på Gudhjem Havn. Det er samme dag som Sol over Gudhjem; lørdag den 22. juni.

Vi her på TV 2/Bornholm sender vi Sol over Gudhjem lørdag den 22. fra klokken 14.

Aktuelle programmer på Play