Næste udsendelse: 21:30 Guld fra Gemmerne (G)

TV i dag

 • 21:00Mad med Mads og DavidMads tager til Glænø for at besøge Grønholtgård, hvis marker har udsigt over havet på næsten alle sider. Grønkål, rosenkål og palmekål bruger David til at lave en nyfortolkning af kåldolmer. Produceret i 2017.
 • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aabenraa, Vendsyssel, Rønne, Lemvig, Næstved og Odense.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Art Box Svaneke (G)Kulturreportagen er denne gang taget til Art Box i Svaneke. Maya Hiort Petersen arbejder her med indramning af billeder og hun har nok at lave.
 • 22:15På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 22:50Mellem os (G)Den nye præst i Allinge hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 38 år, men hvem er han og bliver han også i embedet i 37 år, som forgængeren? Få svaret i Mellem Os, hvor også den prisbelønnede forfatter Thomas Rydahl kommer og fortæller om tredje og sidste bind i serien om den nifingrede klaverstemmer, ’De tre paver’.
 • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads tager til Glænø for at besøge Grønholtgård, hvis marker har udsigt over havet på næsten alle sider. Grønkål, rosenkål og palmekål bruger David til at lave en nyfortolkning af kåldolmer. Produceret i 2017.
 • 23:45Kulturreportagen - Logbog fra Norresân (G)Logbog fra Norresân er en lyrisk fortælling, der følger årets gang i ord og billeder. Jo Dam Kærgaard har skabt værkerne ud fra et planteforlæg fra Norresâns magiske klippehave, og Steffen Brandt har i hvert af årets måneder skrevet en tekst.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Art Box Svaneke (G)Kulturreportagen er denne gang taget til Art Box i Svaneke. Maya Hiort Petersen arbejder her med indramning af billeder og hun har nok at lave.
 • 00:15På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 00:50Mellem os (G)Den nye præst i Allinge hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 38 år, men hvem er han og bliver han også i embedet i 37 år, som forgængeren? Få svaret i Mellem Os, hvor også den prisbelønnede forfatter Thomas Rydahl kommer og fortæller om tredje og sidste bind i serien om den nifingrede klaverstemmer, ’De tre paver’.
 • 01:15Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
 • 01:45Kulturreportagen - Aakirke (G)Efter lang tids forarbejde blev renoveringen af Aakirke skudt i gang. Til påske forventes en smuk nykalket kirke at stå klar.
 • 01:55Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, set med unge øjne (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Alex Speed Kjeldsen (G)Sprogforsker Alex Speed Kjeldsen fortæller om sit arbejde med en ny stor bornholmsk ordbog
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Kolding, Bangsbo, Skive og Næstved.
 • 04:00Mellem os (G)I aften får vi besøg af Nikolaj og Maria Nexø Grønnegaard, der har vundet DBU Bornholms forældrepris. Du kan også møde Tobias Statager, der i weekenden deltog i konkurrencen om at blive Årets Kok.
 • 04:30Helt i fisk - På pilketur efter torsk (G)I dette afsnit er vi taget på havet for at prøve en klassisk pilketur i Østersøen. Ombord på den stolte båd Fortuna går jagten ind på torsken i dybet. Der bliver doneret livligt til Østersøen, men heldigvis viser torsken sig også fra sin gode side.
 • 05:00Stafetten - Allan Hansen (G)Allan Hansen er født og opvokset i Nexø. Efter en tid i forsvaret driver han nu Bornholms Mørtel og Transport og Bornholms Sandsten. Allan Hansen bor med sin kone og to hjemmeboende børn i Ibsker, hvor den store fælles interesse er heste.

Ressourcecenter: Studerende som prøvekaniner

Der er en drøm om at etablere et nationalt ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi. I disse dage er en gruppe ph.d. studerende prøvekaniner som et led af projektet.
12 ph.d. studerende gæster Bornholm i disse dage. Det gør de som en del af et kursus, men de studerende er også et led i en proces, hvor man her på Bornholm afsøger mulighederne for at skabe et national ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- De her ph.d. studerende er i virkeligheden prøvekaniner på en målgruppe, som vi gerne vil have i det her nationale ressourcecenter. De er her også for at gøre os kloge på, om det også er dem, vi skal satse på, fortæller Mikkel Bach-Jensen, Leder af Gaarden Bornholms Madkulturhus og sekretariatschef for Gourmet Bornholm.

I løbet af en toårig periode afsøger man mulighederne for at etablere et national ressourcecenter samt hvilke målgrupper, sådan et center kan være spændende for.

- Vi kan få testet, om det her nationale ressourcecenter skal spænde så vidt, så det også skal spænde tilbud til ph.d. studerende, eller om vi lægge fokus et andet sted. Måske er det mere rettet mod sådan nogle som fødevareproducenter, siger han.

De ph.d. studerende er på Bornholm i fire dage, hvor de blandt andet også skal på virksomhedsbesøg. Ifølge en professor i fødevaresystemer, så kan Bornholm noget særligt, som også er spændende for de studerende.

- Der er en helt unik udvikling på Bornholm. Generelt samfundet af unge mennesker og købestærke forbrugere, der gerne vil prøve at genopfinde maden og måltidet. Så der er en udvikling der, og den er særligt fremtrædende her på Bornholm, siger Bent Egberg Mikkelsen, der er professor i fødevaresystemer ved Aalborg Universitet.

De studerende gæstede her til formiddag Campus Bornholm, hvor der var oplæg. Der ud over har de blandt andet været på virksomhedsbesøg hos Høstet, og tirsdag skal de 12 studerende også et smut forbi Mosteriet.

Mikkel Bach-Jensen håber dermed, at de studerende kan få et indblik i Bornholm, og at man her på øen bliver klogere på, om "prøvekaninerne" skal være en del af målgruppen ved det mulige ressourcecenter for maddannelse og oplevelsesøkonomi.

- Jeg håber først og fremmest, at de studerende kommer beriget tilbage fra Bornholm og kan bruge nogle bornholmske virksomhedscases, og noget af det, de har set, vi gør på Bornholm, i deres arbejde. Hvis de kan det, så har vi erkendt, at vi har en målgruppe, som også kan se sig selv som en form for aktør eller kunde i et national ressourcecenter, siger han.

Projektet, der skal danne en vej til et nationalt ressourcecenter, kører fra 2018-2020.

Aktuelle programmer på Play