Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
 • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Ny hjemmeplejestruktur volder problemer

Både borgere og hjemmeplejere har svært ved at se det positive i den nye omstrukturering af hjemmeplejen. De ældre savner stabilitet og hjemmeplejerne savner tid.
Siden 3. juni har den bornholmske hjemmepleje været i en omstrukturering. Før var der syv større teams på øen, nu er der ti mindre teams. Alt sammen for at skabe bedre trivsel blandt medarbejderne og bedre kvalitet i hjemmeplejen hos de ældre.

Men allerede nu volder den nye struktur problemer hos de ældre. Johnny Pedersen og Solveig Pedersen er dybt afhængige af hjælp - og gerne en stabil hjælp med kendte ansigter - for Solveig Pedersen har Alzheimers. Som det ser ud nu, får de ikke det.

- Jeg kan se, Solveig er forandret. Hun er mere urolig, end hun plejer at være, sige Johnny Pedersen.

Ægteparret har været vant til de samme ansigter, men efter den nye struktur har de skiftet team, og det betyder nye ansigter, de skal forholde sig til.

- De nye aner ikke, hvor tingene er, og så skal jeg fortælle, hvor dit og dat ligger, og det tager tid, siger Johnny Pedersen.

Det er ikke kun de ældre, der ser udfordringerne. Også i hjemmeplejen har man ikke armene over hovedet.

- Personalet er frustreret. De melder sig syge eller siger op, fordi de ikke vil være med til at arbejde i sådan en verden, siger Pernille Ipsen, sosu-assistent i hjemmeplejen.

Hun uddyber, at omstruktureringen ikke løser det egentlige problem, hvilket er, at der mangler hænder i hjemmeplejen.

Det er Ældrechef i Bornholms Regionskommune, Birgit Mortensen helt enig i. Men hun mener alligevel, at omstruktureringen er et skridt på vej til at forbedre plejen hos de ældre.

- Det her er lavet for at øge kvaliteten, og vi har haft alle parter repræsenteret, når vi skulle udarbejde den her struktur, siger Birgit Mortensen.

Hun beder de ældre og personalet om at være tålmodige.

- Al forandring er svær, og vi er kun lidt over to uger inde i den nye struktur, siger Birgit Mortensen.

Aktuelle programmer på Play