Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
 • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Gasledning: Dato på afgørelse svæver i vinden

Energistyrelsen afviser at give et bud på, hvornår styrelsen kommer med en afgørelse på ansøgningerne fra Nord Stream 2.
Efter allerede at have indsendt to ansøgninger til Energisstyrelsen har Nord Stream 2 den 15. april indsendt en tredje ansøgning til den nye gasledning, selskabet vil anlægge.

I dag blev der afholdt borgermøde om den sidste ansøgning i Rønne. Den 10. juli er der så dansk høringsfrist på den tredje rute. Den 17. juli er der international høringsfrist.

Derefter skal Energistyrelsen vurdere høringssvarene sammen med Nord Stream 2 og selskabets rådgivere.

På dagens borgermøde i Rønne kunne Specialkonsulent Henrik Sulsbrück fra Energistyrelsen dog ikke give et bud på, hvornår styrelsen afgør om Nord Stream 2 kan få tilladelse til at anlægge gasledningen i dansk farvand.

- Jeg kan ikke fortælle, hvornår processen er færdig. Det afhænger af, hvad der kommer ind af svar, og hvordan processen forløber, siger Henrik Sulsbrück.

Sverige, Finland, Tyskland og naturligvis Rusland har allerede givet tilladelse til Nord Stream 2-projektet. Dermed er Danmark det eneste land, som stadig mangler at give tilladelse til anlæggelse af gasledningen.

Nord Stream 2 ejes af den russiske energigigant Gazprom, der er verdens største udvinder af naturgas.

Aktuelle programmer på Play