Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
  • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Fem store stjerner til Det Røde Pakhus

- I Rønne serverer de et sjældent vellykket måltid. Sådan lyder de indledende ord fra Berlingske Tidendes madanmelder.
Søren Frank er en respekteret madanmelder, som drysser stjerner ud efter besøg på diverse restauranter landet over. Nu har han været tilbage på Bornholm, som han kender ganske glimrende:

- I 1990-1991 tilbragte jeg mit første år som nyuddannet journalist på Bornholm. Et år som gastronomisk set står som det kedeligste hidtil i mit liv. Uden sammenligning. I Aakirkeby, hvor jeg boede, fordi min arbejdsplads, TV 2, lå her, var der hverken slagter eller fiskehandler. Ville man have lam eller fisk, måtte man en tur til Rønne. Det eneste, som jeg kunne finde i Aakirkeby, var svinekød, som var så vandpumpet, at det var regnbuefarvet i skærefladen. Tilstanden på restaurantfronten var tilsvarende. Der var intet at skrive hjem om.

Således Sørens Franks oplevelse af Bornholm dengang. I dag er situationen helt anderledes, skriver han og tilføjer, at vendepunktet indtraf, da Kadeau, som i dag har en Michelin-stjerne, åbnede i 2007.

- Nu har den gode gastronomi efterhånden bredt sig til at alle hjørner af øen. En af nøglefigurerne bag denne udvikling er den stolte bornholmske søn Daniel Kruse, som med en baggrund på Formel B og Søllerød Kro vandt DM for kokke (Årets Kok) og senere også madanmeldernes pris Årets Ret. Herefter vendte Kruse tilbage til klippeøen som køkkenchef på Stammershalle Badehotel nord for Gudhjem, som han siden forlod igen for sammen med Troels Madsen at få foden under eget bord, først på Molen i Nexø og siden også Christianshøjkroen midt på øen. Seneste skud på stammen i det lille restaurantimperium er Det Røde Pakhus i Rønne.

Til bords i Det Røde Pakhus i Rønne har Søren Frank nu smagt på varerne og han er meget begejstret for en fireretters- og vinmenu til ialt 950 kr.

- Et fuldt tilfredsstillende, perfekt sæsonbetonet måltid på et niveau, som vi takserer til fem stjerner.

Aktuelle programmer på Play