Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
  • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Hvilken kok skinner mest i Gudhjem?

I dag skal vinderen af den 11. udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem findes.
Solen står højt over Gudhjem, men hvilke kokke skinner mest på havnen? Det finder vi ud af i dag, hvor kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem finder sted for 11. gang.

I hovedkonkurrencen deltager fire kokke: Dak Wichangoen fra Kiin Kiin, som også vandt konkurrencen i 2018, Anika Madsen fra Roxie, Gabriel Hedlund fra Vollmers og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot. Til at bedømme dem er fire dommere: Claus Meyer fra Meyers, Jesper Koch fra ByKoch, tidl. køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, og deltager i Sol over Gudhjem 2017, Kamila Seidler.

De fire kokke skal alle levere en forret og en hovedret. På forhånd er de blevet præsenteret for en række produkter, der skal indgå i hovedretten, mens én ingrediens først vil blive afsløret på dagen. Det sidste er også gældende for de produkter, der skal indgå i forretten.

De produkter, som kokkene kender på forhånd, er: tykkam af Gastrokalv fra Dansk Cater og Danish Crown, højreb af Gastrokalv, der har modnet i 160 dage, rabarber- eller æblemost fra Bornholms Mosteri og Maldon Sea Salt. Til retterne vil der blive drukket Sommertid Saison fra Husbryggeriet Jacobsen.

Til den søde tand
Hovedkonkurrencen er dog ikke den eneste konkurrence, der finder sted på havnen i Gudhjem. Inden hovedkonkurrencen skal der nemlig også findes en vinder af dessertkonkurrencen. Her deltager Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, som også vandt konkurrencen i 2018, Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus og Michael Munk fra MeMu, mens dommerne er Henrik Jyrk fra Ibu, René Mammen fra Substans, Morten Heiberg fra Dessertcirkus og Nicolai Nørregaard fra Kadeau.

I dessertkonkurrencen er deltagerne også på forhånd blevet præsenteret for en række produkter, mens ét produkt afsløres på dagen. De på forhånd kendte produkter er kærnemælk fra Arla Unika, chokolade fra Cacao Barry, te fra NuTe organic, Sol over Gudhjem snaps fra Copenhagen Distillery og sukker fra Nordic Sugar.

Bornholmske producenter på havnen
Foruden hovedkonkurrencen og dessertkonkurrencen vil der også blive fundet vindere af Produktprisen. Der uddeles en pris inden for både mad, drikke, konfekture og innovation.

Alt i mens konkurrencerne finder sted vil der være rig mulighed for publikum til at smage på og købe en masse bornholmske produkter på madmarkedet ved siden af.

Under Sol over Gudhjem uddeler Fonden Dansk Gastronomi også æresprisen "Kokkenes Kok". De nominerede er: Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder, Lisbeth Jacobsen fra Restaurationen og Christian Puglisi fra Relæ.

Program for Sol over Gudhjem:
11.00: Madmarked åbner på Gudhjem Havn.
11.00: Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence begynder på havnens Lille Scene. Konkurrencen kører frem til kl. 12.55.
12.15: Åbningstale på Den Store Scene.
12.30: Produktpris og smagsprøver til publikum på Den Store Scene.
12.55: Vinderen af Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence kåres på Lille Scene.
13.00: Sol over Gudhjem Hovedkonkurrence begynder på Den Store Scene.
13.15: Vindere af Produktprisen kåres.
13.30: Kåring af Kokkenes Kok.
16.40: Vinderen af Sol over Gudhjem 2019 kåres.
17.00: Programmet slutter

Aktuelle programmer på Play