Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
  • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Sol over Gudhjem: Dobbelt op på dessert

Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro leverer endnu engang Sol over Gudhjems bedste dessert - han vandt nemlig også dessertkonkurrencen i 2018.
Sommer-honningsyp, jordbær med fløde og grøn the med mælk og honning. Det er de tre elementer, der udgør Brian Mark Hansens vinder-dessert ved dessertkonkurrencen under dette års Sol over Gudhjem.

Brian Mark Hansen, som kommer fra Søllerød Kro, dystede i konkurrencen mod Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus og Michael Munk fra MeMu.

De tre kokke skulle lave en dessert med følgende ingredienser, som de kendte på forhånd: kærnemælk fra Arla Unika, chokolade fra Cacao Barry, te fra NuTe, Sol over Gudhjem snaps fra Copenhagen Distillery og sukker fra Nordic Sugar.

Brian Mark Hansens sommer-honningsyp består honning fra Østermarie, snaps, Ginger Triple Lemon the, citron-perler samt vilde bornholmske blomster og skud.

Jordbær med fløde består af to år gamle jordbær i honning og æblemost, karamelliseret fløde med kamille, kærnemælk samt figenblade som knasende kage.

Grøn the med mælk og honning består af en skovmærkesorbet lavet på kærnemælk og chokoladen 34% Zephyr, the-ganasche med kærnemælk, 34% Zephyr chokolade & Øland the fra NuTe, mandelmælk som mousse sprayet med grøn the, skovmærke krystalliseret 35% Zephyr Caramel, våde kys, Raspberry & Thyme the fra NuTe samt gelé på skovmærker og bornholmske skovurter.

Aktuelle programmer på Play