Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
  • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Sol over Gudhjem god for lokale producenter

Flere af øens mindre fødevarervirksomheder var i dag til stedet med en stand til Sol over Gudhjem. Kokkekonkurrencen er nemlig et godt sted at øge kendskabet til sit produkt.
Solen skinnede flot og højt over havnen i Gudhjem i dag. Og det var ikke alene kokkene i Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, der kunne nyde solens stråler. Flere lokale fødevarerproducenter havde opstillet stand på det tilstødende madmarked.

- Vi får noget eksponering, og det er supergodt for sådan nogle mindre virksomheder som vores, at vi bliver set og hørt i et forum, hvor der er så mange mennesker, fortæller Paulie Melnyk fra NXØ Brewery, der laver læskedrikke.

En anden af de tilstedeværende virksomheder er Høstet. Havtorn-virksomheden er med på femte år. De har vundet produktpriser til Sol over Gudhjem, udviklet en Sol over Gudhjem-øl i samarbejde med Carlsberg - og i år har de møder med flere indkøbere.

- Vi kan hilse på en masse potentielle kunder og få nogle gode ambassadører til ens produkter. Og så er det en platform til at komme videre, for der er så mange interessenter her, siger Mads Meisner fra Høstet.

En af interessenter er Coop. De er på udkig efter nye, lokale varer til hylderne i deres mere end 1000 butikker.

- Sol over Gudhjem er et oplagt sted at komme frem i lyset. Som indkøber kigger vi jo på varen: smager den godt, har den høj kvalitet, og er der en god historie bag, fortæller Hanna Schaldemose fra Coop.

Mens Sol over Gudhjem slutter i dag, så begynder endnu en madfestival - Kulinarisk Ø - i morgen.

Aktuelle programmer på Play