Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

  • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
  • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
  • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
  • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
  • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
  • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Tirsdagens program for Kulinarisk Ø

Her er madoplevelserne på Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestivals 3.dag tirsdag den 25. juni.
Tirsdagen på Kulinarisk Ø byder på mad fra Svaneke, udemad for børn, keramik og vegetarmad – og meget, meget mere.

Hundredevis af krydstogtsturister vil komme på besøg fremover. Men du får chancen for at komme foran om, når Bornholms Mosteri og Small Batch Bornholm byder indenfor til smagsprøver og fortælling i Rønne Sydhavn. Arrangementet hedder ”Fra god idé til virkelighed”.

På Gaarden i Melsted kan du få ”smagsforstærkning” og smage på fedthulskager og andre usædvanligheder. Og du bliver klogere på sensorik – kunsten af smage og smage forskel.

Der er dømt Svaneke-hygge og madoplevelser, når syv af Svanekes fødevareproducenter byder indenfor til smagsprøver og fortællinger. Svanekes Venner er med som guide, når du inviteres til rundturen ”Svaneke smager af mere” med start ved Sølling Gård på Svaneke Torv.

Det´ for børn – men forældre og bedsteforældre er også velkomne - når Lillemyr laver mad over bål, og jægeren kigger forbi.

Familier får også en stor oplevelse, og kommer helt tæt på hønsene, når Rø Jordbrug indbyder til ”Græsæg og mikrogrønt”.

Og så er Rø Jordbrug den første bornholmske producent af mikrogrønt; restauranterne efterspørger mikrogrønt, og i København profilerer storbygartnerne sig på mikrogrønt. På Bornholm bliver det lavet på en lille bondegård i Rø.

Lidt udenfor Svaneke indbyder Svaneke Grønt på grønsagstur i marken, besøg på naboens keramikerværksted, og vegetarmad. Grønt er godt for klimaet, og for sundheden, så du får en bid af fremtiden hos Svaneke Grønt.

God aftensmad kan man også få, når Grønbechs Hotel inviterer på ”Middag på kajen” på Allinge Havns mole. Østersøens spisekammer til vands og til lands udforskes.

Og så kan du tirsdag den 25.6.2019 også:

Få jordbær med fløde på Plantagen i Svaneke, tage på guidet øl-tur med frokost på Christiansø, få havfrisk fisk direkte hos fiskeren, smage håndlavet chokolade i Hasle med bønner fra Stillehavet, besøge de frie grise hos Bialite i Vestermarie, besøge Wagyakvæg i Østerlars, smage most på Mostballaden i Olsker, smage unik kaffe i Østerlars og unik gin i Åkirkeby, grave dine egne kartofler op i Melsted og smage Strabos rabarber, få torsk med gudhjemmadyppa og sild-øl-snaps i Svaneke, nyde god mad og se solnedgang på Le Port og Norresan, hvor du også kan få lokal brunch og tips til urter.

Husk – der er tilmelding og begrænset antal pladser til nogle af arrangementerne – se mere på bornholm.info/madfestival.

Aktuelle programmer på Play