Næste udsendelse: 22:55 Fra køkken til kineserier (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 22:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 23:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)I Mellem Os i Sommerlandet skal det handle om mad og maskiner. Vi laver laks over bål hos Svanereden i Svaneke, og så kan du komme med, når Aakirkeby Cross Klub afholder crosslejr.
 • 00:55Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 01:25Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
 • 02:00Nationalpark Thy (43:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Assens, Herning, Dybbøl, Rønne og Aalborg.
 • 04:00Flere sider af Svend Brinkmann (G)Psykologiprofessor Svend Brinkmann fortæller om sin bog "Ståsteder".
 • 04:30Vild Med Dyr (G)En af naturens allerskarpeste rovdyr er den smukke og bom stærke leopard. Der er kun få i fangeskab og derfor var der også stor glæde da Ree Park fik en lille velskabt unge. Vild med dyr fik lov at komme med da den lille skulle tilses for allerførste gang.
 • 05:00Stafetten - Mette Absalon (G)Mette Kofod Absalon er født og opvokset på Bornholm. Hun er kreativ indenfor grafik, keramik og musik og glad for økologi og selvforsyning. Mette Kofod Absalon har i 2017 startet eget grafisk bureau på Bornholm.

Der er mange spritbilister i juni og juli

I 2018 blev der i juni og juli måned taget og sigtet 15 personer for spirituskørsel på Bornholm.
Kampagner mod spritkørsel tror de fleste hører julefrokosttiden til. Men også om sommeren er der mange påvirkede bilister på vejene. Det fremgår af en statistik Rådet for Sikker Trafik har udarbejdet.

På Bornholm er 15 bilister noteret for at køre med alkohol i blodet i juni og juli måned i 2018. På landsplan er tallet 1.163.

Politikommissær Michael Winsløw fra Bornholms Politi har ikke en entydig forklaring på de mange spritbilister. Men forklarer, at politiet siden sidste år har haft en ny strategi:

- Siden sidste år er vi begyndt at lave forekomstundersøgelser, hvor vi målrettet stiller os op og stopper alt. Alle får lov til at puste i alkometret.
På den måde har vi måske fået flere tilfældighedsfund, forklarer Michael Winsløw.
En ændring i strukturen hos Bornholms Politi har også betydet, at øens motorcykelbetjente har fået mere tid til at køre rundt på vejene og lave opsøgende arbejde og i mindre grad kører ud på fastlagte opgaver.

Ny kampagne
Fra på mandag vil 72 kommuner være med til at minde folk om at droppe bilen, når de har drukket alkohol. Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne. Sideløbende sætter landets politikredse ind med spritkontrol i juli måned. Forklaringen er, at alt for mange kører spritkørsel i sommermånederne, når de skal hjem fra grillmiddage, by- og havnefester, strandture og festivaler.

Kampagnen skal blandt andet få flere til at være opmærksomme på og gribe ind, hvis man ser en påvirket person, der er ved at sætte sig bag et bilrat.

Den opfordring bakker Michael Winsløw fra Bornholms Politi også gerne op om:

- Folk må meget gerne ringe, hvis de har en mistanke om, at der er en spritbilist. Vi kører hellere end gang mere.

Aktuelle programmer på Play