Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder

TV i dag

 • 19:00Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Kolding, Bangsbo, Skive og Næstved.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Verdens mindste travbane - 5. del I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 20:20Mellem os Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 20:45Karateklubben - Karla (G)I slutningen af oktober skal prøven stå for 13 bornholmere. Alle deltager i dette års WUKF europamesterskab i karate, der i år afholdes i Danmark. På skift skal de vise deres evner i kamp på de rød/blå måtter. Tre af dem har TV 2/Bornholm fulgt frem mod mesterskabet. Der er yngstekæmperen, trænerens søn og medaljehåbet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Mig & Harley (4:8)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
 • 21:30Vild Med Dyr - Sæler (G)Vild Med Dyr besøger sælerne i Kattegatcentret ,og Anna Louise Tranæs Didriksen skal forsøge sig som træner af de livlige og ikke mindst sultne sæler.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 22:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 23:10Mig & Harley (4:8) (G)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
 • 23:35Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 00:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 01:05Møde i Region Hovedstaden d. 22. oktober 1. del (G)
 • 02:25Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
 • 05:00Fra lade til landevej - Det flyvende tæppe (12:12) (G)Det flyvende tæppe, en Ford Taunus 17m Deluxe, flyver igen, og Ole Bramsgaard er stolt. Fra Ægypten over Australien og Los Angeles til Jylland Ole Bramsgaard har fået respons fra tæt på hele verden, men der er en, der betyder mere end alle andre, nemlig hustruen Birgitte. Det er hende, der har fået bilen, og hende der slutter ringen. Hun har nemlig en helt særlig tilknytning til bilen.

Van Sabben: Anlægsbevilling er dybt ulovlig

Styregruppen har brugt af en pulje på en halv million kroner, uden at det har været politisk godkendt. En handling der deler vandene hos de bornholmske politikere.
Torsdag aften kom det frem, at der er blevet brugt penge til at samle børne- og ungeområdet på Ullasvej i Rønne. Anlægningsbevillingen på den halve million blev godkendt af styregruppen, men blev aldrig politisk godkendt.
En handling som er ulovlig, men som deler vandene hos de bornholmske kommunalbestyrelsesmedlemmer.

- Jeg forstår slet ikke, hvordan det kan lade sig gøre. Det er for mig fuldstændig ubegribeligt, siger Kirstine van Sabben.

Også Leif Olsen er utilfreds med styregruppens handling.

- Det er en fejl, der ikke må ske. Vores direktion har iværksat nogle tiltag for at forhindre, at sådan noget ikke kommer til at ske igen. Og det har jeg faktisk tillid til, siger han.

Der har tidligere været en lignende sag, hvor styregruppen brugte halvanden million kroner uden politisk godkendelsen. Det er derfor ikke første gang, at det sker.

- Man skal lige huske på, at vi har en hel masse sager, hvor det ikke sker. Der er ikke nogen undskyldning for det, men det er en fejl, uddyber Leif Olsen.

Det er Kirstine van Sabben dybt uenig i.

-Selvfølgelig kan man komme til at lave fejl, men det her er altså alvorlige og store fejl. Det er et brud på loven, siger hun.

Utilfredsheden er dog ikke at finde hos Morten Riis. Han mener ikke, at styregruppen har lavet en fejl.

- De penge som er blevet brugt i den styregruppe har været budgetteret til den opgave. Derudover har det været sommerferie, så i det her tilfælde synes jeg, det er acceptabelt, at de ikke har afventet det politiske mandat.

Kommunalpolitikkerne har nu givet en efterbevilling på de 500.000 kroner. Noget, som de i økonomiudvalget har været nødsaget til at gøre.

- Pengene er jo blevet brugt, så vi har været nødt til at skulle give en efterbevilling på en halv million kroner. Jeg synes det er så pinligt, at det kan forekomme, siger Kirstine van Sabben.

Du kan høre mere om sagen i aftenens nyheder klokken 19:30.

Aktuelle programmer på Play