Næste udsendelse: 21:20 Guld fra Gemmerne (G)

TV i dag

  • 21:20Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
  • 21:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - unge laver teater (G)
  • 22:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 22:45Mellem os (G)Stadig flere unge bliver ramt af angst og depressioner. Men der er hjælp at hente. Det fortæller de to ungdominstruktører Søren Wellejus og Mette Kathrine Nielsen om. De har begge selv lidt af angst, og nu hjælper de andre unge med at tackle problemet. Socialpædagog Sofie Michel fortæller, hvad man selv kan gøre for at få hjælp.
  • 23:15Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
  • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - unge laver teater (G)
  • 00:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 00:45Mellem os (G)Stadig flere unge bliver ramt af angst og depressioner. Men der er hjælp at hente. Det fortæller de to ungdominstruktører Søren Wellejus og Mette Kathrine Nielsen om. De har begge selv lidt af angst, og nu hjælper de andre unge med at tackle problemet. Socialpædagog Sofie Michel fortæller, hvad man selv kan gøre for at få hjælp.
  • 01:10Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
  • 01:40Krimimessen: Lone Theils (G)Efter succeskrimien "Pigerne fra Englandsbåden" er Lone Theils flyttet hjem til Danmark for at blive fuldtidsforfatter. Hun er på regionernes scene på Krimimessen hos vært Helene Gottschalk Dahl fra TV Nord.
  • 02:00Bornholm knokler - Travhest (G)Vi er taget til Smedegaarden i Rønne, hvor vi skal prøve livet som hestepasser hos Healthy Horse. Her træner de blandt andet travheste.
  • 02:35Mens du sover (10:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Esbjerg, Farsø, Harboøre, Tåsinge og Bagenkop.
  • 04:00Vild Med Dyr - Malle (G)I AQUA i Silkeborg har en kæmpemalle i flere år fået lov at gemme sig på bunden af et mørkt bassin fuldt af andemad. Nu skal fisken op af dammen og ind i et akvarium, så man kan se hvor stor den er blevet.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Vi møder Hanstholm Havn i børnehøjde. Børnene i naturbørnehaven kender livet på havnen.
  • 05:00Fra lade til landevej - Fagre nye farver (4:12) (G)I 4. afsnit skal der kulør på Taunussen. Den gamle bil er blevet slebet ned, og endelig kan Ole Bramsgaard få lov at se, hvad de mange timers slibning fra ham og kollegaerne i skruefællesskabet Street Dreams har ledt hen imod.

Køkkenpersonale skal se på lokale fødevarer

Køkkenpersonale fra de offentlige køkkener tager på inspirationstur til de lokale fødevareproducenter i næste uge.
Der skal flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. På mandag besøger køkkenpersonale fra kommunens offentlige køkkener derfor flere af øens lokale fødevareproducenter.

Det oplyses, at der gennem inspiration og dialog bliver sigtet mod, at lokale fødevarer kommer til at fylde mere i de offentlige køkkener.

Det er målet, at lokalt producerede fødevarer skal fylde mindst 40 procent i de offentlige køkkener inden 2020 – det er kommunens målsætning. Mandag eftermiddag åbner tre lokale fødevareproducenter derfor dørene op for køkkenpersonalet fra flere af øens offentlige storkøkkener. Køkkenpersonalet er inviteret til en åben snak om lokale fødevarer, fødevarestolthed, forsyningssikkerhed og en styrket fælles fremtid.

Eftermiddagen skal benyttes til at sætte fokus på, hvordan samarbejdet mellem de lokale producenter og aftagerkøkkenerne i Bornholms Regionskommune kan styrkes. De lokale producenter er meget interesserede i at levere kvalitet ind i de offentlige måltider. Derfor er det et ønske, at dagen vil skabe rum for dialog om køkkenernes ønsker og behov, så producenterne har bedre forudsætninger for at navigere efter det.

Ud over at køkkenmedarbejderne vil få et indblik i den daglige produktion af henholdsvis æg, grøntsager og kartofler, vil der også være mulighed for at få en dialog med landmændene, konsulenter fra BC Catering og Bornholms Regionskommune om de forskellige produktionsmuligheder på Bornholm.

Eftermiddagen slutter af med en dialog om, hvordan de forskellige aktører kan arbejde sammen om at få flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. Et samarbejde som forhåbentlig også vil blive styrket af den korte afstand, der er mellem aftager og producent, som er helt specielt for Bornholm.

Aktuelle programmer på Play