Næste udsendelse: 19:00 Guld fra Gemmerne (G)

TV i dag

 • 18:30Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
 • 19:00Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Kolding, Bangsbo, Skive og Næstved.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:49Vejret i morgen (G)
 • 19:50Verdens mindste travbane - 5. del I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 20:20Mellem os Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 20:45Karateklubben - Karla (G)I slutningen af oktober skal prøven stå for 13 bornholmere. Alle deltager i dette års WUKF europamesterskab i karate, der i år afholdes i Danmark. På skift skal de vise deres evner i kamp på de rød/blå måtter. Tre af dem har TV 2/Bornholm fulgt frem mod mesterskabet. Der er yngstekæmperen, trænerens søn og medaljehåbet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Mig & Harley (4:8)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
 • 21:30Vild Med Dyr - Sæler (G)Vild Med Dyr besøger sælerne i Kattegatcentret ,og Anna Louise Tranæs Didriksen skal forsøge sig som træner af de livlige og ikke mindst sultne sæler.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 22:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 23:10Mig & Harley (4:8) (G)Det årlige stumpemarked i Harley klubben er en ren guldgrube af alle mulige dele, så Ronny er på jagt efter nogle gode stumper, mens Henrik forsøger at få solgt ud af alt det hans kone ikke mener han har brug for længere. Og så er det tid til det legendariske julebanko som er årets største arrangement, og det går ikke stille af sig når over 130 bikere svinger bankopladerne. Produceret 2018.
 • 23:35Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Verdens mindste travbane - 5. del (G)I dette afsnit er det blevet tid til at sige tak for nu på Verdens mindste travbane. Travsæsonen går på hæld. Hestene skal på en velfortjent ferie, og alt hvad der blev pakket ud skal pakkes ned igen. Sidste løb skal køres, og gode travkammerater siger god vinter og på gensyn.
 • 00:40Mellem os (G)Broen i Arnager har været år undervejs, men nu står Nordeuropas længste træbro over hav færdig. Havneformand Anders Schou Jensen og fundraiser Kirsten Juni fortæller om hele processen med at få lavet en kopi af den gamle bro fra 1984
 • 01:05Møde i Region Hovedstaden d. 22. oktober 1. del (G)
 • 02:25Mad med Mads og David (G)Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet. Produceret i 2017.
 • 05:00Fra lade til landevej - Det flyvende tæppe (12:12) (G)Det flyvende tæppe, en Ford Taunus 17m Deluxe, flyver igen, og Ole Bramsgaard er stolt. Fra Ægypten over Australien og Los Angeles til Jylland Ole Bramsgaard har fået respons fra tæt på hele verden, men der er en, der betyder mere end alle andre, nemlig hustruen Birgitte. Det er hende, der har fået bilen, og hende der slutter ringen. Hun har nemlig en helt særlig tilknytning til bilen.

Snorrebakken: Danielsson melder BRK til politiet

BRK er for første gang nogensinde blevet meldt til politiet af en af sine egne politikere. Det sker efter, at René Danielsson nu har gjort alvor af sine overvejelser om at indbringe en politianmeldelse i sagen om Snorrebakken.
Bornholms Regionskommunes håndtering af Snorrebakkeprojektet og det efterfølgende forløb har været så alarmerende, at det hele nu bør efterforskes nærmere.

Det mener i hvert fald kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti René Danielsson - og derfor har han nu meldt sagen til politiet.

- Jeg gør det, fordi jeg er en lille smule utilfreds med den måde, forløbet er kørt på. Og jeg føler, at man springer let og elefant henover med de interne og eksterne redegørelser, der er blevet lavet. Og så tænker jeg, at når det lige præcis gælder strafferet, så er der nogen, der er bedre til at vurdere det, end jeg er, siger René Danielsson.

I sin anmeldelse henviser René Danielsson til TV 2/Bornholms afdækning af forløbet - ligesom han drager paralleller til Farumsagen.

- Jeg har nævnt tre paragraffer, som jeg mener, der måske kunne være noget omkring, og så må politiet enten afvise sagen, og så er folk frikendt. Og hvis der er noget at komme efter, så må de jo gøre det, de finder nødvendigt.

Hovedet på sømmet
Som TV 2/Bornholm tidligere har kunnet fortælle, så var det den del af sagen, der omhandlede, at en tømrerentreprise på flere hundredetusinde kroner uretmæssigt gik til en af den ansvarlige leders bekendte, der fik bægeret til at flyde over for lokalpolitikeren.

- Nu er vi ude i muligt strafbare handlinger, og så er vi der, hvor jeg ikke skal sidde som lokalpolitiker og lege Sherlock Holmes. Så skal der professionelle folk på banen, lød det i tirsdags fra René Danielsson.

Det er dog ikke kun dén del af den efterhånden lange sag, René Danielsson nu vil have, at ordensmagten tager under sin lup.

- Det er over hele forløbet. (...) Og jeg håber, man kommer frem til, at der har været tale om ubevidst inkompetence. Jeg vil være ked af, hvis det viser sig, at der er foregået noget kriminelt, så der skal rejses tiltale. Men det må en efterforskning afklare, lyder det i dag.

Du kan læse hele anmeldelsen under artiklen.

Kollegial modstand
René Danielssons hensigt om at melde regionskommunen til politiet, var ellers noget, der blev mødt med modstand fra flere af DF'erens politiske kollegaer på kommunelbestyrelsesmødet i sidste uge.

- Det er helt i orden, at man rejser en sag og beder om at få den belyst. Og det er den jo også blevet. Men underliggende at komme med trusler og nu senest også udtalelser om politianmeldelser er langt, langt, langt over målet, lød det bl.a. fra Thomas Thors (S).

Men det er altså ikke noget, der har afholdt René Danielsson fra nu at tage sagen videre til netop politiet.

- Hvis jeg ville have venner, havde jeg købt en hund. Jeg havde jo ingen forventninger om, at Thomas Thors eller andre ligefrem ville klappe i deres hænder af mine hensigter. Det tager jeg stille og roligt. Hvis de kan se dem selv i spejlet og være ligeglade med forløbet, så er det deres problem, lyder det i dag fra DF'eren.

Vil ikke sidde på hænderne
Sagen om Snorrebakken starter for alvor tilbage i april, da det via en aktindsigt kommer frem, at det utilstrækkelige anlægsbudget på knap 7,7 mio. kr., politikerne havde igangsat projektet på, ikke var den, eksperter havde anbefalet. Der forelå nemlig også en vurdering, der gik på, at projektet ville beløbe sig i 15,5 mio. kr.

Efterfølgende er det blandt andet kommet frem, at kommunen har brudt både tilbuds- og styringsloven i sin håndtering af projektet.

René Danielsson havde ellers meldt ud, at han ville vente med en eventuel politianmeldelse til efter budgetsemenariet d. 1. og 2. oktober, men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt.

- Det, der har ændret sig, det er, at jeg har fået tilkendegivelser fra borgere, der enten har eller vil anmelde det selv. Og derfor vil jeg ikke have siddende på mig, at jeg ikke får tingene gjort, for så synes jeg, at jeg har et ligeså stort ansvar for at sidde på mine hænder som andre medlemmer af kommunalbestyrelsen, siger René Danielsson.

TV 2/Bornholm har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Winni Grosbøll (S), men hun ønsker heller ikke at udtale sig om sagen til TV 2/Bornholm i dag.


René Danielssons politianmeldelse:

Der er i Bornholms regionskommune konstateret flere lovbrud, beskyldninger om kammerateri, fortielser og vildledelse overfor kommunens øverste politiske ledelse, kommunalbestyrelsen.

Noget som den lokale TV2 har lavet denne udsendelse om:

http://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&serienavn=Perspektiv

Tingene er også afdækket i blandet andet disse artikler:

http://www.tv2bornholm.dk/search.aspx?csearch=snorrebakken&fra=24-06-2019&til=22-09-2019&antal=20&Artikler=True&range=90&newsID=227497&offset=0

http://www.tv2bornholm.dk/search.aspx?csearch=snorrebakken&fra=24-06-2019&til=22-09-2019&antal=20&Artikler=True&range=90&newsID=227431&offset=0

Derfor vil jeg gerne anmelde regionskommunen mod mulige brud på straffelovens følgende paragrafer:

§150
§ 155
§ 161

Det sker blandt andet med baggrund i sigtelserne og domsfældelserne fra Farum-sagen, hvor man fandt, at der var tale om stillingsmisbrug ved ulovligt brug af deponerede midler, og tilbageholdelse af informationer til kommunalbestyrelsen/byrådet. Ligeledes har man ignoreret advarselslamper, som kunne have stoppet ulovlighederne i regionskommunen.

Derudover har det ikke været muligt at finde ud om folk har følt sig presset, truet eller lignende, da regionskommunen har nægtet udlevering af 700 mails til medlemmer af den øverste politiske ledelse.

Aktuelle programmer på Play