Næste udsendelse:

TV i dag

 • 22:25Nyhedskavalkade (G)
 • 23:55Sportsaften (G)Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
 • 00:1019.30Nyheder (G)
 • 00:25Næste uges tv (G)
 • 00:30Sportsaften (G)Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
 • 00:45Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 01:10Mellem os fra mandag (G)Mellem Os handler om at hjælpe . Både om hvordan Børnenes julehjælp-Bornholm og Frelsens Hær organiserer et stigende behov for julehjælp, men også hvordan organisationen TUBA hjælper børn af stof-og alholmisbrugere med rådgivning og terapi.
 • 01:35Mellem os fra tirsdag (G)Vi har to forfattere i studiet: Alena Wils og Mille Riis Sommer.
 • 02:05Mellem os fra onsdag (G)Hvad sker der når livet måske uventet og smertefyldt går ind i sin sidste fase? Sygeplejerske Jessica Meinertz arbejder til dagligt med mennesker der ved de snart skal dø, og hjælper både patienter og pårørende med at håndtere den sidste tid. Se med i Mellem Os.
 • 02:30Bornholm knokler - Slamsugeroperatør (G)Når man kører med en slamsuger, så arbejder man blandt andet med lort, men det betyder på ingen måde, at det er et lorte arbejde. Vi fik lov til at komme med Fugato ud og prøve, hvad man laver som slamsugeroperatør.
 • 03:00Bornholm knokler - Sæbemageren (G)Sæbemageri er et gammelt erhverv og her på Bornholm koges der blandt andet sæbe i Østerlars. Vi har fået lov til at komme med indenfor til sæbegryden og giver os i kast med blandt andet en pebermyntesæbe.
 • 03:30Fra lade til landevej - En bil bliver til bil (9:12) (G)Mange af de små detaljer er ordnet på den istandsatte Ford Taunus, men skelettet har stået lidt bart. Det rådes der bod på i dette afsnit, hvor bl.a. kølerhjelmen skal på plads. Man skulle tro, at sådan en bare passede. Tro om igen.
 • 04:00Vild Med Dyr - Næsehornsmøde (G)Ree Parks tre sorte næsehorn har indtil nu gået i hvert sit indelukke men drømmen er at få en lille næsehornsbaby men før det kan ske, skal de store dyr kunne gå sammen på den store savanne. I dag skal Anna Louise lukke hunnen Bashira og hannen Tabo sammen
 • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Odinn Heppni Magnusson (G)Odinn Magnusson er fra Island, men har nu boet på Bornholm fra 2005. Han interesserer sig en hel del for genbrug og arbejder på en slags ideologi på området. Den inkluderer blandet andet undervisning af børn i skolerne omkring genbrug.

ACAB optager seks nye medlemmer

Kunstforeningen ACAB har optaget yderligere seks medlemmer. Det betyder, at foreningen nu består af 83 medlemmer.
Den bornholmske kunsthåndværkforening ACAB har optaget seks nye kunsthåndværkere. Det betyder at foreningen nu rummer 83 medlemmer, der alle repræsenterer det professionelle kunsthåndværk på Bornholm.

De seks nye medlemmer er Gerner Jahncke, Hans-Henning Pedersen, Rikke Lehrskov Andersen, Iben Birch Bech, Anette Leegaard Fuhlendorff samt Bettina Prejsler.

Forkortelsen ACAB står for Arts & Craft Association Bornholm, og er en censureret forening, hvor hver enkelt kunsthåndværker bliver godkendt af et eksternt bedømmelsesudvalg inden optagelse i foreningen. Mangfoldigheden i form, farve, materialer og temperament er karakteristisk for medlemmerne af ACAB.

Bedømmelsesudvalget består af Lars Kærulf Møller, Susanne Jøker Johnsen og Bodil Busk Laursen.

Bestyrelsesformanden for ACAB, Maja Frendrup, mener det er vigtigt for kunsthåndværkere at have et fælles forum.

- Det er så vigtigt for kunsthåndværket på Bornholm, at vi er samlet i foreningen. Vi løfter i flok og udvikler os i flok, men stadig med enormt fokus på det individuelle og unikke udtryk, siger hun.


De seks nye medlemmer er optaget ud fra følgende kriterier:

- Et fagligt kriterium, hvor godt håndværk, nytænkning af traditioner og vedholdenhed i det pågældende fagområde anses for et grundkrav.

- Et æstetisk kriterium, hvor høj kunstnerisk kvalitet og en søgende og nysgerrig indfaldsvinkel til det kunstneriske arbejde prioriteres. Udnyttelsen af materialet må gerne overraske og give udtryk for nyskabelse.

- Et idemæssigt kriterium, hvor arbejder/værker skal have et personligt originalt udtryk og vise kunstnerisk idé, intensitet, nærvær og vilje.

- Et miljømæssigt kriterium, som især benyttes i forbindelse med produktserier og industrielt design, hvor der lægges vægt på bevidsthed om miljømæssige og sociale konsekvenser af produktionen.


Billedet afspejler et af Iben Birch Bechs værker.

Aktuelle programmer på Play