Næste udsendelse: 21:30 Fotovognen - Fly

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 21:05Nationalpark Thy (47:52)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 21:30Fotovognen - FlyHvor mon Fotovognen ender? Vi kører ud et tilfældigt sted og møder de folk der bor der. Denne gang går det ud over beboerne i Fly.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:10Næste uges tv (G)
 • 22:19Vejret i morgen (G)
 • 22:20Christiansø i 70’erne og 80’erne - Soldaterhyttens nye tag (G)I en påske i starten af 1990’erne drager Nexøs tidligere – nu afdøde - borgmester til Christiansø for at hjælpe med at lægge nyt tag på en soldaterhytte. Det går hyggeligt for sig med håndbajere og en lille dram. Hans Sachs, der er opvokset på Christiansø fortæller ind over de billeder, der er taget af taglægningen med Preben Holm Jensens kamera.
 • 22:45Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)Vi møder præsten i hjemmet, i sognet og i kirken og taler om egne og om kirkens traditioner i julen. I dag besøger vi Ulla Skou, præst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne.
 • 23:05Mellem os (G)
 • 23:30Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:15Christiansø i 70’erne og 80’erne - Soldaterhyttens nye tag (G)I en påske i starten af 1990’erne drager Nexøs tidligere – nu afdøde - borgmester til Christiansø for at hjælpe med at lægge nyt tag på en soldaterhytte. Det går hyggeligt for sig med håndbajere og en lille dram. Hans Sachs, der er opvokset på Christiansø fortæller ind over de billeder, der er taget af taglægningen med Preben Holm Jensens kamera.
 • 00:40Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)Vi møder præsten i hjemmet, i sognet og i kirken og taler om egne og om kirkens traditioner i julen. I dag besøger vi Ulla Skou, præst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne.
 • 01:00Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:30Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:55Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
 • 02:25Månedens foredrag - Holger Fuglsang-Damgaard (G)
 • 03:20Bornholm knokler - Dyrlæge (G)Dyr fascinerer og blankt indrømmet - de små hvalpe i programmet ligger også højt på nuttetheds-barometret. Der er dog meget langt fra at vaccinere små hårbolde til at presse en analkirtel på en lille hund ved navn Silke. Alt dette og mere til, kaster vi os over i denne omgang Bornholm Knokler som dyrlæge.
 • 04:00Vild Med Dyr - Cuba krok (G)I dagens Vild med dyr skal der pudses vinduer i anlægget hos en af verdens mest aggressive krokodiller. De 20 tæppepythonslanger i Slangetemplet skal fodres og tilses - og så skal vi besøge nogle af de unge og meget nuttede beboere i Regnskoven - nemlig næsebjørnsungerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Lars Bitsch (G)Lars Bitsch er tidligere skolelærer. Han er oprindeligt fra København men flyttede til Svaneke i 1975. Og her har han tænkt sig at blive. I sin pensionisttid laver han teater og leder svampeture på Bornholm. Lars Bitsch er et meget aktivt menneske, og han elsker at være i den bornholmske natur.

Kvinder stemmer dobbelt så rødt

Den første meningsmåling siden folketingsvalget viser, at både Socialdemokratiet og Venstre går frem. Mænd stemmer lige meget på begge partier, mens færre kvinder stemmer på Venstre.
Den 5. juni sendte bornholmerne Lea Wermelin og Peter Juel-Jensen til Christiansborg - og det tyder på, at bornholmerne er glade for det valg. Både Socialdemokratiet og Venstre går frem i en ny meningsmåling.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi kom godt ud af valgkampen og går en lille smule frem. Jeg ved godt, at det er indenfor den statistiske usikkerhed, men det giver i hvert fald et fingerpeg om, der er nogle ting, vi gør godt, siger folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V), og fortsætter:

- Vi kommer også ud af en periode, hvor bølgerne har gået lidt højt internt, og der er jeg glad for, at det ikke har sat sig på tallene her på øen. Det er den første meningsmåling siden valget, og vi er kommet i opposition og fået en ny rolle, så vi er glade for den meningsmåling, der nu er kommet - med alle de forbehold, man nu skal lægge i sådan en.

Meningsmålingen viser, at Socialdemokratiet går mest frem med 1,4 procentpoint, og ville få 35,4 procent af stemmerne. Venstre ville ligesom ved valget tidligere på året få omkring hver fjerde stemme, men med fremgang på 0,7 procentpoint. De to partier ville derfor stadig få ét mandat hver.
Den største tilbagegang er for partiet Stram Kurs, der går tilbage med 1,5 procentpoint.

Meningsmålingen viser også forskellene på, hvordan de bornholmske mænd og kvinder har stemt. Mændene stemmer ligeligt på Socialdemokratiet og Venstre - 29 procent til hver - mens dobbelt så mange kvinder stemmer på Socialdemokratiet (hhv. 42 procent og 23 procent). Det undrer Peter Juel-Jensen (V).

- Ind i mellem plejer jeg at sige, at kvinder er klogere end mænd, så vi burde have flere kvindelige vælgere end mandlige vælgere. Vi vil tage det med ind i vores videre arbejde i Vestre på organisationsplan, og så vil vi tygge på lidt på tallene og se, hvad vi så gør. Men umiddelbart så ændrer Venstre ikke sin politik for at tilgodese én befolkningsgruppe - ét køn - fremfor for et andet.

Rød blok vil ifølge den bornholmske meningsmåling få et flertal på 55,5 procent. I kønsfordelingen stemmer 65 procent af kvinderne på rød blok og 35 procent på blå, mens det for mændene er 46 procent på rød og 35 procent på blå blok.

Formalia
Undersøgelsen er foretaget for TV 2/Bornholm af Jysk Analyse den 11.-13. november 2019 som telefoninterviews med et repræsentativt udsnit på 1107 stemmeberettigede borgere i Bornholms Regionskommune. Statistisk usikkerhed på +/- 3 pct.

Aktuelle programmer på Play


I nat kl. 00 - 06 halvskyet_nat 0 mm Fra vest 7 m/s
I morgen kl. 06 - 12 overskyet_dag 0 mm Fra sydvest 6 m/s
I morgen kl. 12 - 18 overskyet_dag 0 mm Fra syd 4 m/s
I morgen kl. 18 - 24 overskyet_nat 0.1 mm rain Fra sydvest 3 m/s