Næste udsendelse: 19:50 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:50Vejret i morgen (G)
 • 19:50Stafetten - Maria Millan Enevoldsen Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
 • 20:20Mellem os Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
 • 20:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 20:55Vejret i morgen (G)
 • 21:00Livet på landet - Høst er eksamenstidDer er gang i høsten af rug på Mejnerts Landbrug. Og høst er eksamenstid, så det er nu, Niels Mejnertsen finder ud af, om han har gjort det godt nok i løbet af året. Mejetærskeren skal luftes, men det sker ikke uden et lille uheld. Produceret i år 2015.
 • 21:30Under overfladen: HejlsmindeUnder Overfladen skal ud med en biolog, der holder øje med vores havmiljø. Denne gang kigger vi på livet i Lillebælt ved Hejlsminde. Programmet er det fjerde i en række af dykkerprogrammer optaget i sommeren 2012.
 • 21:50Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
 • 22:40Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
 • 23:10Livet på landet - Høst er eksamenstid (G)Der er gang i høsten af rug på Mejnerts Landbrug. Og høst er eksamenstid, så det er nu, Niels Mejnertsen finder ud af, om han har gjort det godt nok i løbet af året. Mejetærskeren skal luftes, men det sker ikke uden et lille uheld. Produceret i år 2015.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 00:40Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
 • 01:05Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
 • 01:40Krimimessen: Inger Wolf (G)Inger Wolf er aktuel med den første krimi i serien om psykiateren Christian Falk. Hun er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Thera Hoeijmanns fra TV2 Østjylland.
 • 02:00Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
 • 02:30Mens du sover (6:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Tange, Nørresundby, Esbjerg, Assens og Svendborg.
 • 04:00Vild Med Dyr - Hugorm (G)Hvad skal man gøre hvis man møder en hugorm på terrassen? Det får du at vide i Vild Med Dyr, der handler om et fredet men også frygtet dyr i den danske natur.
 • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej - Krise i klubben (6:12) (G)I dette afsnit besøger vi Ole Bramsgaard i hans fintænkningsværksted på matriklen i Rønne. Her ordner han de små finesser til den gamle Taunus, og selvom det går godt, kommer der uventede problemer, da hans elskede skruefællesskab trues på sin eksistens.

Snorrebakkesagen: Nøglepersoner aldrig inddraget

Styregruppen for Snorrebakke-projektet gik ikke kun uden om politikerne, da den foretog en ulovlig udvidelse af anlægsbudgettet. Den undlod også at rådføre sig med de kommunale medarbejdere, der bl.a. er ansat til at håndtere netop denne type sager.
Hvordan kan det være, at der aldrig var nogen i kommunens administration, der opdagede, at styregruppen for Snorrebakke-projektet på ulovlig vis udvidede det utilstrækkelige anlægsbudget?

Det var noget, der tirsdag undrede professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh:

- Hvis man ikke er klar over, at det er ulovligt, så er det et underligt gab i ens viden om basale regler.(...) Det er ret usædvanligt, fordi det indlysende er ulovligt, og fordi det er meget simpelt at forstå. Skulle man komme til at gøre det ved et uheld, fordi man ikke er opmærksom på det, så vil det blive stoppet, om ikke andet så af den, der flytter bevillingen, fordi man godt ved, hvad der kan disponeres og til hvad, lød det forleden fra professoren.

Men i dag viser det sig, at det måske ikke var så mærkeligt, at fejlen ikke blev fanget.

For de af administrationens medarbejdere, der burde have været involveret i beslutningen om at rykke rundt på de kommunale midler, blev nemlig aldrig inddraget i processen.

Det bekræfter blandt andre koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen i dag overfor TV 2/Bornholm.

- Den normale procedure havde naturligvis været, at kommunens økonomiafdeling havde været involveret fra start. I denne konkrete sag kan jeg blot konstatere, at den aldrig blev konfereret, siger han.

Økonomikonsulenter holdt udenfor
Problemet i denne del af forløbet bunder i, at kommunaldirektør Johannes Nilsson og resten af projektets styregruppe gik udenom kommunalbestyrelsen og hentede mere end 1,5 mio. kr. i Ejendomsservice og IT-afdelingens driftskonti for at øge det bevilligede anlægsbudget tilbage i januar.

Dermed udvidede man altså det anlægsbudget, politikerne allerede havde godkendt til projektet fra godt 7,7 mio. kr. til mere end 9 mio. kr. - uden at vende det med politikerne, sådan som loven ellers foreskriver, at man skal.

Ifølge økonomichef ved Bornholms Regionskommune, Stine Hansen, så er det dog kommunens procedurer altid at inddrage økonomiafdelingens ansatte, hvis man som i denne sag ønsker at rykke rundt på de kommunale bevillinger.

Men i sagen om Snorrebakken gik styregruppen altså udenom både politikerne og økonomiafdelingens konsulenter.

Fejlen kunne være opdaget
Ifølge økonomichefen var denne del af sagen efter alt at dømme aldrig kommet så vidt, hvis de medarbejdere, der ifølge kommunens egne procedurer burde have været inddraget, rent faktisk også var blevet det.

- Der er ingen tvivl om, at vi havde gjort opmærksom på, at det ikke var korrekt at afholde anlægsudgifter på driftsbudgettet i forbindelse med Snorrebakke-sagen, hvis vi var blevet rådført, siger Stine Hansen.

Kommunaldirektøren tager det, at de relevante medarbejdere aldrig blev involveret til efterretning.

- Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle medarbejdere ude i organisationen, som siger: Hvis de bare havde spurgt os, så var det ikke gået sådan her. Så forløbet viser jo helt tydeligt, at hvis vi havde organiseret det anderledes og havde gjort tingene anderledes, så var de her ting aldrig sket, siger Johannes Nilsson.

Du kan se mere til sagen om Snorrebakken i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Aktuelle programmer på Play