Næste udsendelse: 21:50 Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)

TV i dag

  • 21:30Under overfladen: HejlsmindeUnder Overfladen skal ud med en biolog, der holder øje med vores havmiljø. Denne gang kigger vi på livet i Lillebælt ved Hejlsminde. Programmet er det fjerde i en række af dykkerprogrammer optaget i sommeren 2012.
  • 21:50Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
  • 22:40Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
  • 23:10Livet på landet - Høst er eksamenstid (G)Der er gang i høsten af rug på Mejnerts Landbrug. Og høst er eksamenstid, så det er nu, Niels Mejnertsen finder ud af, om han har gjort det godt nok i løbet af året. Mejetærskeren skal luftes, men det sker ikke uden et lille uheld. Produceret i år 2015.
  • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 00:40Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
  • 01:05Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
  • 01:40Krimimessen: Inger Wolf (G)Inger Wolf er aktuel med den første krimi i serien om psykiateren Christian Falk. Hun er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Thera Hoeijmanns fra TV2 Østjylland.
  • 02:00Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
  • 02:30Mens du sover (6:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Tange, Nørresundby, Esbjerg, Assens og Svendborg.
  • 04:00Vild Med Dyr - Hugorm (G)Hvad skal man gøre hvis man møder en hugorm på terrassen? Det får du at vide i Vild Med Dyr, der handler om et fredet men også frygtet dyr i den danske natur.
  • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Fra lade til landevej - Krise i klubben (6:12) (G)I dette afsnit besøger vi Ole Bramsgaard i hans fintænkningsværksted på matriklen i Rønne. Her ordner han de små finesser til den gamle Taunus, og selvom det går godt, kommer der uventede problemer, da hans elskede skruefællesskab trues på sin eksistens.

FM 2017: Kokkelandshold på besøg

Det Danske Kokkelandshold kommer til Folkemødet på Bornholm for første gang.
Det Danske Kokkelandshold deltager for første gang på det årlige Folkemøde på Bornholm i dagene 15. – 18. juni 2017.

Sammen med rederiet Færgen har de komponeret en alsidig menu, som tager afsæt i råvarer fra de danske øer, hvoraf rederiet Danske Færger A/S sejler til hovedparten.

Kokkelandsholdet stiller med 6 kokke, som sammen skal stå for at bespise de mange besøgende, der kigger forbi teltet under Folkemødet. Man finder øMads teltet ved Kampeløkke Havn, telt nr. E 10.

Hos Kokkelandsholdet har man i det daglige arbejde stor fokus på at tilberede mad, der smager godt, er af høj kvalitet og fremstillet af de bedste råvarer. Og hele tankegangen med at lave øMad af råvarer fra mindre producenter passer rigtig godt ind i holdets værdisæt og målsætning. Sten Slot fra Kokkelandsholdet kommenterer:

- En del af vores målsætning med Kokkelandsholdet er at have et tæt samarbejde med interessenter indenfor fødevareområdet og inden for gastronomien. Derudover tilstræber vi i vores daglige arbejde at anvende flest mulige råvarer fra danske producenter. Det var derfor helt naturligt for os at vælge Færgen som samarbejdspartner i forbindelse med Folkemødet. Færgens fokus på øMad dvs. mad tilberedt af råvarer primært fra producenter, hvor Færgen sejler, giver os en god anledning til netop at prøve kræfter med en lang række gode kvalitetsråvarer fra udvalgte øer i Danmark, siger Sten Slot.

For Færgen er mad og måltider produceret af råvarer fra de lokale øer blevet en hjertesag. Rederiet har i mange år gjort en stor indsats for øerne og været med til at sikre den fortsatte udbredelse og det fortsatte kendskab til både producenter og råvarer fra de danske øer.


Kokkelandsholdets fem Ø-mads retter ved Folkemødet på Bornholm:


Forretter:

Jomfruhummer fra Læsø med østersmarinade fra Vadehavet. Torsk fra Langelandsbæltet, nænsomt fanget med garn.


Hovedretter:

Gris fra Knuthenlund, sortbroget dansk landrace gris fra Lolland.
Culotte fra de danske øer.


Dessert:

Koldskål fra Naturmælk i Sønderjylland, hertil danske jordbær og rabarber


Grøntsager:

Der anvendes en lang række grøntsager, primært fra det solrige Sydfyn og Danmarks Køkkenhave, Samsø.