Fantastiske
Fællesskaber

Fantastiske
Fællesskaber

Hvem skal vinde 100.000 kroner og titlen som årets Fantastiske Fællesskab i din TV 2 Region?


Alle, som mener at være et fællesskab ud over det sædvanlige, kan nu tilmelde sig Fantastiske Fællesskaber 2019. En nominering betyder intens omtale og hyldest af fællesskabet, fremhævning af det, vi andre kan lære af jer, og muligheden for at vinde en pris på 100.000 kr.

Danmark er et land fuld af fantastiske fællesskaber, der på frivillig basis samler os danskere.
Et fantastisk fællesskab er inspirerende for andre, det er inkluderende, og det bidrager til lokalsamfundets styrke og værdi.

I år vil syv TV 2 Regioner sammen med Tuborgfondet og Lokale og Anlægsfonden igen hylde de mest fantastiske fællesskaber rundt om i Danmark.Kriterier for at deltage som fællesskab

 • - Fællesskabet skal være baseret på frivillighed
 • - Fællesskabet skal være inkluderende og række ud til nye medlemmer
 • - Fællesskabet skal være forankret i pågældende TV 2 Regions sendeområde (ikke et hovedsæde et andet sted i landet)
 • - Fællesskabet skal have et erklæret formål
 • - Fællesskaber, der tidligere har søgt, men ikke opnået nominering, kan godt melde sig igen


Læs mere om Fantastisk Fællesskaber nedenfor.

Tilmeld dit fællesskab her


Fristen for tilmelding er 22. september 2019 Link til Tilmeldingsblanket.

Vilkår for deltagelse

Det er vinderfællesskabets eget ansvar at undersøge, hvorvidt det er berettiget til skattefrie gaver/donationer.Samarbejdspartnere

 • Lokale & Anlægsfonden
 • Tuborgfondet
 • Made By Us
 • TV 2 Lorry
 • TV 2 Østjylland
 • TV 2 Fyn
 • TV Syd
 • TV 2 Bornholm
 • TV 2 Øst


Om Fantastiske Fællesskaber


Fantastiske Fællesskaber er et projekt, der hylder alt det, vi danskere har og gør sammen.
Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele.
Fantastiske Fællesskaber aflæser tendenser og temaer i tiden og systematiserer læring og viden.
Projektet inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.


Historik
Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale- og Anlægsfonden.
På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. Hver TV 2 Region kårede hvert sit regionale vinderfællesskab ved farverige events og med priser fra fondene. I TV 2 Lorrys sendeområde var det TUNE IF, der løb med prisen som Årets Fantastiske Fællesskab, for sin evne til at engagere stort set alle byens borgere og løse samfundsopgaver ud over, hvad man kan forvente af en idrætsforening.


Alle er vindere
Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.
I år vil vi gerne fokusere på færre, men mere betydningsfulde fællesskaber fra starten og lægge større vægt på læring og perspektiv. Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019

 • August: Tilmelding åbner

 • September: 5 fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
  Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

 • Oktober: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

 • November: Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse.


Vi glæder os til at møde jer!