Næste udsendelse: 21:50 Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)

TV i dag

 • 21:30Under overfladen: HejlsmindeUnder Overfladen skal ud med en biolog, der holder øje med vores havmiljø. Denne gang kigger vi på livet i Lillebælt ved Hejlsminde. Programmet er det fjerde i en række af dykkerprogrammer optaget i sommeren 2012.
 • 21:50Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
 • 22:40Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
 • 23:10Livet på landet - Høst er eksamenstid (G)Der er gang i høsten af rug på Mejnerts Landbrug. Og høst er eksamenstid, så det er nu, Niels Mejnertsen finder ud af, om han har gjort det godt nok i løbet af året. Mejetærskeren skal luftes, men det sker ikke uden et lille uheld. Produceret i år 2015.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 00:40Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
 • 01:05Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
 • 01:40Krimimessen: Inger Wolf (G)Inger Wolf er aktuel med den første krimi i serien om psykiateren Christian Falk. Hun er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Thera Hoeijmanns fra TV2 Østjylland.
 • 02:00Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
 • 02:30Mens du sover (6:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Tange, Nørresundby, Esbjerg, Assens og Svendborg.
 • 04:00Vild Med Dyr - Hugorm (G)Hvad skal man gøre hvis man møder en hugorm på terrassen? Det får du at vide i Vild Med Dyr, der handler om et fredet men også frygtet dyr i den danske natur.
 • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej - Krise i klubben (6:12) (G)I dette afsnit besøger vi Ole Bramsgaard i hans fintænkningsværksted på matriklen i Rønne. Her ordner han de små finesser til den gamle Taunus, og selvom det går godt, kommer der uventede problemer, da hans elskede skruefællesskab trues på sin eksistens.

Ungevalg: Ungdomspartier savner medlemmer

'De unges valg' satte i dag fokus på de politisk aktive unge. Flere af ungdomspartierne savner medlemmer, lyder det fra blandt andre SFU.
Ungdomspartierne var også at finde blandt folketingskandidaterne på Store Torv i Rønne denne sidste lørdag inden folketingsvalget. Men stod det til dem, så de gerne, at flere unge meldte sig ind i et ungdomsparti.

- Jeg tror, at vi alle sammen godt kunne tænke os lidt flere medlemmer. Især ikke-gymnasieelever. Men ja alle mangler, og vi vil gerne have flere, vurderer Nicoline Fritzen, der er formand for SFU på Bornholm. En afdeling der i dag rummer 12 medlemmer, og som hun selv har været med til at starte op.

- Jeg tror aldrig, at man kan blive for mange. Men 12 er meget godt i forhold til mange af ungdomsafdelingerne, fortsætter Nicoline Fritzen.

Hos Dansk Folkepartis Ungdom går det i følge formanden, der også er folketingskandidat, Sabine Nicoline Lyngberg, stille for sig.

- Ja selvfølgelig er det super ærgerligt. Vi så gerne, at der var en masse unge, der engagerede sig, siger Lyngberg. I følge hende kan det skyldes, at de unge fravælger DF på grund af klimapolitik.

- Nu er DF måske ikke 'det mest klimavenlige parti', hvis man kan sige det sådan. Der er andre ting, vi prioriterer højere, fortæller Sabine Nicoline Lyngberg, der vurderer, at klimaet fylder meget blandt de unge.

- Vi holder hovedet koldt, og slår os sammen med Dansk Folkepartis lokalafdeling på Bornholm. Vi har et rigtig godt samarbejde, afslutter hun.

Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom på Bornholm ser det dog noget anderledes ud.

- Vi er mange aktive medlemmer, så det er super fedt at være en del af, fortæller formand Mikkel Holm Tved.

I følge det 13-årige SFU-medlem Josefine Rasmussen, så er der mange fordele ved at melde sig ind i et ungdomsparti.

- Man lærer andre mennesker at kende, og det gør en forskel at sætte sit præg på tingene, fortæller Josefine Rasmussen.

Hør mere om, hvad det vil sige at være medlem af et ungdomsparti i udsendelsen 'De unges valg'. Her kan du også blive klogere på, hvordan det er at være kampagneleder og folketingskandidat (Se nedenstående link).