Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 22:45Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 23:15Taulov Mejeri (G)Cirka 66.000 køer fra 450 leverandører producerer mælk til osteproduktionen på Taulov Mejeri. På mejeriet er der 305 ansatte. Heraf arbejder 50 om natten, og nogle af dem følger vi i denne udsendelse.
 • 00:1522Nyheder (G)
 • 00:25Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 00:55Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 01:30Krimimesse 2015 - Anne-Marie Vedsø Olesen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 02:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 1. del (G)
 • 03:20Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 2. del (G)
 • 03:30Kommunalbestyrelsesmøde om Snorrebakkesagen (G)
 • 04:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 4. del (G)
 • 04:40Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 5. del (G)
 • 05:00Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Elever øver sig før folketingsvalget

Der er udskrevet skolevalg, og seks af de bornholmske skoler er med. En af dem, der har skiftet almindelig undervisning ud med demokrati og valg, er Åvangsskolen.
Det er blevet tid til valg for flere af eleverne i 8., 9. og 10. klasse på landets skoler. På Bornholm deltager seks af øens skoler i Skolevalget, hvor eleverne lærere om de forskellige partier og deres mærkesager, laver kampagner og til slut skal stemme.

En af de bornholmske skoler, der deltager, er Åvangsskolen. Her har de i dag haft demokrati og politik på skoleskemaet, og lærer Christina Cordua Thurmann ser Skolevalget, som en god anledning til at diskutere, hvorfor det er vigtigt, at eleverne lærer om demokrati.

- Demokrati kommer ikke af sig selv, det er noget, der er tillært, og hvis man gerne vil have en demokratisk befolkning, så bliver man også nødt til at lære dem om demokrati fra start af, siger Christina Cordua Thurmann.

Skolevalg er et fiktivt valg, hvor eleverne bliver klogere på, hvordan et folketingsvalg fungerer. Dermed er der god mulighed for at blive klogere på, hvordan et folketingsvalg bliver afviklet, før der bliver udskrevet et rigtigt folketingsvalg i år.

- Helt klart ja. Så kan man også finde ud af nogle af de forskellige holdninger, man har, og hvad man synes om de forskellige partier, der er, siger Zenobia Hansen, der går i 8.d på Åvangsskolen.

Under Skolevalget er elevernes opgaver at vurdere hvilket parti, der repræsentere deres holdninger bedst, og til sidst slutter Skolevalget med et valg den 31. januar, hvor eleverne får udleveret valgkort og stemmesedler.