Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 22:45Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 23:15Taulov Mejeri (G)Cirka 66.000 køer fra 450 leverandører producerer mælk til osteproduktionen på Taulov Mejeri. På mejeriet er der 305 ansatte. Heraf arbejder 50 om natten, og nogle af dem følger vi i denne udsendelse.
 • 00:1522Nyheder (G)
 • 00:25Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 00:55Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 01:30Krimimesse 2015 - Anne-Marie Vedsø Olesen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 02:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 1. del (G)
 • 03:20Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 2. del (G)
 • 03:30Kommunalbestyrelsesmøde om Snorrebakkesagen (G)
 • 04:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 4. del (G)
 • 04:40Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 5. del (G)
 • 05:00Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

KB: Håndtryk uden handske

To gange årligt vil kommunen afholde en grundlovsceremoni, hvor nye statsborgere bydes velkommen. Dette sker officielt med et håndtryk - håndflade mod håndflade.
Regeringen har vedtaget, at landets kommuner to gange årligt skal afholde en grundlovsceremoni, hvor nye statsborgere skal bydes velkommen som borgere i Danmark.

Øjeblikket, hvor de officielt bliver danske statsborgere er, når der gives et håndtryk - borgeren og borgmesteren i mellem. Et håndtryk, som beskrives således i loven:

- Der stilles i bekendtgørelsen krav om, at borgernes håndtryk med repræsentanter fra kommunalbestyrelsen sker uden handske håndflade mod håndflade.

Lige præcis den passage, brød Anne Thomas fra Alternativet sig ikke om:

- Jeg kan simpelthen ikke finde ord for, hvor vedderstyggeligt såden en lov er, lød det fra viceborgmesteren.

- Jeg vil gerne opfordre borgmesteren til at sende en invitation ud til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer, når cermonien finder sted, for jeg vil gerne komme og byde de nye borgere velkommen, lød det fra René Danielsson fra Dansk Folkeparti. Erik Lund Hansen (A) fulgte trop:

- Vi har faktisk afholdt det første arrangement med 15 familier og det gik rigtig godt.

Hertil supplerede borgmesteren, Winni Grosbøll:

- Det kan jeg bekræfte. Det var en fin begivenhed, men også en mulighed for at fortælle om øens tilbud. Om musikskolen og mange andre ting.

I følge bekendtgørelsen om grundlovscermonien skal håndtrykket højtideligholde og helt konkret markere det øjeblik i borgernes liv, hvor de bliver dansk statsborger.

Derudover har Bornholms Regionskommune valgt at byde de nye statsborgere velkommen med en buket blomster eller en lille bornholmsk inspireret gave, samt et mindre receptionstragtement.