Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 22:45Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 23:15Taulov Mejeri (G)Cirka 66.000 køer fra 450 leverandører producerer mælk til osteproduktionen på Taulov Mejeri. På mejeriet er der 305 ansatte. Heraf arbejder 50 om natten, og nogle af dem følger vi i denne udsendelse.
 • 00:1522Nyheder (G)
 • 00:25Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 00:55Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 01:30Krimimesse 2015 - Anne-Marie Vedsø Olesen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 02:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 1. del (G)
 • 03:20Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 2. del (G)
 • 03:30Kommunalbestyrelsesmøde om Snorrebakkesagen (G)
 • 04:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 4. del (G)
 • 04:40Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 5. del (G)
 • 05:00Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Truende lægemangel er et landsproblem

Bornholm har længe været et område, der enten har haft lægemangel eller været truet af lægemangel. Men nu breder truslen sig også til de store byer.
1,8 millioner danskere har læge i et lægedækningstruet område. I hvert fald hvis man spørger Praktiserende Lægers Landsorganisation (PLO).

I en pressemeddelelse skriver PLO, at der pr. marts 2019 er ikke mindre end 1,8 millioner danskere tilknyttet en klinik i et lægedækningstruet område.

PLO har lavet et udtræk fra det, der hedder yderregisteret og ud fra det, kan det konstateres, at lægedækning ikke længere kun er et problem i Udkantsdanmark, men bestemt også et problem i landets største byer, blandt andet er både København, Frederiksberg og Esbjerg alle betegnet som lægedækningstruede områder.

Antallet af danskere berørt af manglen på praktiserende læger er eksploderet det seneste år. I en landsdækkende opgørelse fra begyndelsen af 2018, var antallet af patienter i lægedækningstruede områder næsten tre gange så lavt, idet 610.000 patienter var berørt af lægemangel.

Hovedårsagen hertil er, at både Frederiksberg og Københavns Kommuner i perioden er blevet betegnet som lægedækningstruede områder.

Den eksplosive vækst i antallet af danskere, der er berørt af manglen på praktiserende læger, betyder, at der er behov for at gøre noget.

PLO peger på, at der på den lange bane skal uddannes væsentligt flere speciallæger i almen medicin og på den korte bane skal regionerne tilbyde supplerende initiativer til at fastholde de praktiserende læger, der overvejer at stoppe.
Det kan for eksempel være seniorordninger.