Næste udsendelse: 22:45 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:15Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 22:45Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 23:15Taulov Mejeri (G)Cirka 66.000 køer fra 450 leverandører producerer mælk til osteproduktionen på Taulov Mejeri. På mejeriet er der 305 ansatte. Heraf arbejder 50 om natten, og nogle af dem følger vi i denne udsendelse.
 • 00:1522Nyheder (G)
 • 00:25Vi er alle stjerner (G)Klub Stjernen et unikt tilbud til bornholmske unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det er Ungdomsskolen, der står for klubben, og for nogle år siden begyndte man at holde en fælles klubaften med de andre unge. Og det er blevet en succes.
 • 00:55Mellem os (G)Sorte Muld er et af Nordens mest unikke arkæologiske fundsteder fra jernalderen. Tre ugers udgravning er netop afsluttet på stedet for den helligdom, hvor der tidligere bl.a. er fundet mere end 2000 guldgubber. Arkæolog Michael Thorsen og Sorte Mulds grand old lady Margrethe Watt fortæller om udgravningen og de seneste nye fund.
 • 01:30Krimimesse 2015 - Anne-Marie Vedsø Olesen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 02:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 1. del (G)
 • 03:20Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 2. del (G)
 • 03:30Kommunalbestyrelsesmøde om Snorrebakkesagen (G)
 • 04:25Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 4. del (G)
 • 04:40Kommunalbestyrelsesmøde d.19. september 5. del (G)
 • 05:00Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Umuligt at vurdere, hvem der bliver viceborgmester

Det er en af de knudrede kabaler, som politikerne og bestyrelsen i Alternativet skal få til at gå op, når de skal finde frem til en ny viceborgmester.
Hvem skal være ny viceborgmester, når Anne Thomas fra Alternativet stopper? Det spørgsmål er mere end almindeligt svært at få svar på i dag.

Er der nogen, der har meldt sig på banen og sagt: "den vil jeg gerne have"?

- Jo, det er der. Der skal nok være noget, der falder i hak. Men lige hvordan; det kan vi ikke sige så meget om lige nu, siger Caroline Meyer White, der er forperson i Alternativets bestyrelse på Bornholm.

Skal man holde sig til den konstitueringsaftale, som fem af kommunalbestyrelsens partier indgik efter sidste kommunalvalg, så skal partiet Alternativet besætte posten som viceborgmester. Og det giver visse udfordringer.

- Hvad der kommer til at ske, det ved vi ikke lige nu. Det kan vi ikke svare på. Det er jo halvandet år siden, at der var valg, og vi er ved at få fat i kandidaterne og finde ud af, hvad der skal ske, siger Caroline Meyer White.

Kortene holdes tæt til kroppen
Alternativets første-suppleant hedder Lars Randorff Nørgaard. Han har ikke ønsket at udtale sig til TV 2/Bornholm i dag. Hvis han siger nej til posten, så er anden-suppleanten Anne-Dorthe Elling Nilsson. Hun bor imidlertid ikke på Bornholm længere. Hvis hun skal sidde i kommunalbestyrelsen, så skal hun have bopæl på øen.

Så hvordan kabalen skal gå op, er ikke umiddelbart let at udlægge. Bestyrelsen i Alternativet på Bornholm holder kortene tæt ind til kroppen.

- Jeg ser et liv efter Anne Thomas, og jeg glæder mig til at få kabalen til at falde på plads. Det er vi jo i gang med lige nu, siger Caroline Meyer White.

Først efter folkemødet
Borgmester Winni Grosbøll fra Socialdemokratiet forholder sig afventende.

- Jeg tænker, at det, der skal ske, er, at Alternativet skal finde ud af, hvad de gerne vil, og så skal vi have snakket sammen forud for kommunalbestyrelsesmødet, siger borgmester Winni Grosbøll.

Hun ønsker ikke at komme med nogle bud på, hvem der kan ende som viceborgmester.

- Det vil jeg helst ikke gå ind i alt for mange spekulationer om. Vi skal have sat os ned, og det bliver nok på den anden side af et folketingsvalg og et folkemøde, og så skal vi have fundet ud af, hvad der er indstillingen til kommunalbestyrelsen. Det kommer på dagsordenen sidst i juni, siger Winni Grosbøll.

Borgmesterens ansvar
Men ifølge TV 2/Bornholms politiske kommentator, Knud Andersen, så ligger ansvaret hos borgmesteren, hvis det ikke bliver det nye kommunalbestyrelsesmedlem.

- Ved sådanne lejligheder plejer man at sætte sig sammen i forligskredsen og se, om der er noget der skal laves om i forhold til aftalen. Hvis det ikke skal være den nye, der skal være viceborgmester, så er det en opgave, der ligger på borgmesterens bord, siger Knud Andersen.

Alternativet har også en tredje-suppleant. Det er Rebecca Douglas Elleby, men hun er ikke medlem af partiet længere.

Hun vil dog stadig kunne få mandatet i kommunalbestyrelsen, hvis hverken Lars Randorff Nørgaard eller Anne-Dorthe Elling Nilsson ønsker det. Dog vil det så være op til partierne i konstitueringsaftalen, om hun også vil kunne indtage viceborgmester-posten.