Flere tager fra Bornholm til Polen

Det er blevet populært for danskere at tage til Polen. Både Polferries og Bornpol melder om en stigning i danske passagerer der rejser fra Bornholm og til Polen.
Flere danskere tager til og fra Polen via Bornholm, og både Polferries og Bornpol melder om en stigning i danske passagerer.

Nogen af lørdagens danske passagerer er brødrene Asger og Johannes Isager fra Rødby. De ankom lørdag til Rønne med Færgen Cracovia efter en miniferie i Swinoucscie i Polen.

- Vi var i Berlin et par dage, og i stedet for at køre samme vej tilbage via Rødby, besluttede vi os for at køre til Polen en dag, også tage turen hjem gennem Bornholm, og lige være på Bornholm i en dag, siger Johannes Isager.

- Vi oplever at i forhold til sidste år er der en lille stigning, og jeg tror at det er fordi folk har opdaget at linjen er der, også brugt den i deres sommerferie planlægning, siger direktør i PolenGo, der arrangerer ture med Polferries, Jonas Haugsted.

Hos Bornpol, der arrangerer ture til og fra Kołobrzeg i Polen med færge fra Nexø, melder man også om en stigning på 30 procent flere danskere der rejser til Polen.

- Vi er så glade for at der er fremgang i forhold til sidste år. Der er flere of flere danskere der gerne vil til Polen, siger Hanna Piorska fra Bornpol, der arrangerer ture til og fra Polen.

Og grunden er i følge Bornpol især én ting:

- Der er lidt billigere i Polen. Nogen vil gerne til tandlæge, på restaurant, eller på spaophold eller andet, det er helt sikkert en af grundende, siger Hanne Piorska.

Selvom at brødrene Isager nød turen til Polen, så ser de nu frem til ferien på Bornholm:

- Vi har lavet en lille "bucketliste", hvor der blandet andet er et besøg til Hammershus, en krøllebølle is, noget sol over Gudhjem, også måske en gang minigolf hvis vi får tid, siger Johannes Isager.