Flere sex-afpresses på Bornholm

Berlingske har søgt aktindsigt i, hvor mange anmeldelser om sex-afpresning, som Bornholms Politi behandler. Fra 2017 til 2018 steg antallet fra 2 til 7.
Berlingske har søgt om og fået aktindsigt i, hvor mange anmelderser om sex-afpresning danske politikredse har modtaget de seneste år.
otte politikredse har give indsigt i, at alle har oplevet store stigninger.

På Bornholm modtog politiet i 2017 2 anmeldelser om forsøg på at afpresse folk med påstået seksuelt indhold, hvor de optræder. I 2018 var tallet steget til 7. I alt en stigning på 250 procent.

Men overfor Berlingske vurderer leder af afsnittet for cyberrelaterede seksualforbrydelser i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, politikommissær Flemming Kjærside, at tallet burde være større:

- Der er mørketal. Folk vil ikke anmelde det, fordi det er så pinligt at blive udsat for sexafpresning, siger Flemming Kjærside.

Ifølge politiet findes der, overordnet set, to slags materiale, der bruges til afpresning. Emails, hvor udenlandske kriminelle sender afpresningsmails uden rent faktisk at have noget materiale. Og sager, hvor gerningsmænd har fået materiale på den ene eller anden måde, som de så bruger til at afpresse offeret for f.eks. penge eller mere seksuelt materiale.

Bornholms Politi har søndag ikke mulighed for at oplyse, hvor mange af de syv sager fra 2018 endte med sigtelser og/eller domfældelse.