På trods af tørke er der ingen grund til bekymring

Bornholms Brandvæsen er ikke bekymret over tørkeindekset på Bornholm lige nu, som er på niveau med sidste år. De er nemlig ikke blevet kaldt ud til alvorlige sager endnu.
Tørkeindekset på Bornholm er næsten så højt, som det kan være. Det er på 9 ud af 10, men det bekymrer ikke Bornholms Brandvæsen. De er nemlig ikke blevet kaldt ud til nogle naturbrande endnu.

- Selvfølgelig skal man være opmærksom på tørken, men vi er slet ikke på samme niveau som sidste år, siger brandinspektør Henrik Madsen.

Selvom statistikken siger, at tørken er på samme niveau som sidste år, så er der en ting, der er anderledes. Tørken kom meget tidligt sidste år, og den varede ved til slutningen af august.

I år er den kommet senere, og heller ikke på samme ekstreme måde med varme temperaturer, der kunne være med til at gøre det endnu farligere at have åben ild uden for.

Der var også afbrændingsforbud, og det var især det, der optog Bornholms Brandvæsen sidste år. Endnu må Bornholms Brandvæsen vente og se, hvad tørken giver af opgaver.