Nexø: Besigtigelse af bygning årsag til tavshed

En besigtigelse foretaget af Steenbergs Tegnestue er årsagen til, at Foreningen Huset på Havnen i fredags ikke ville udtale sig om fremtiden for kulturhuset.
I fredags holdt foreningen Huset på Havnen bestyrelsesmøde. Efter mødet ønskede bestyrelsen ikke at udtale sig om fremtiden for planerne om at omdanne DLG-bygningerne til et stort kulturhus ved Nexø Havn.

I dag oplyser Olav Elvang, som er formand i Huset på Havnen, at bemærkninger i en besigtigelse fra Steenbergs Tegnestue om DLG-bygningernes tilstand er årsagen til tavsheden.

- Vi har fået en rapport fra Steenbergs Tegnestue om bygningernes stand, som har gjort at vi lige må trække vejret og tænke os om. Så vi har i bestyrelsen aftalt at tage lidt betænkningstid, inden vi melder offentligt ud, hvad vi gør, siger bestyrelsesformand Olav Elvang.

Steenbergs Tegnestue har besigtiget DLG-bygningerne for Huset på Havnen for at undersøge, hvad det vil koste at omdanne dem til et kulturhus.

- Vi har besigtiget bygningen for udarbejdelse af anlægsoverslag og har i den forbindelse anbefalet, at bygningen undersøges nærmere, siger Anders Bjerregaard, direktør for Steenbergs Tegnestue.

Olav Elvang har ikke et bud på, hvornår Huset på Havnen er klar til at melde ud, om foreningen vil købe DLG-bygningerne.

Tidligere har DLG givet Huset på Havnen deadline til den 21. juli - en deadline som altså nu er overskredet.

(Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen omtales Steenbergs Tegnestues arbejde som en tilstandsrapport, hvilket skyldes en misforståelse. Fejlen er nu rettet.)