HORESTA: Nye Airbnb-regler kan koste hoteljobs

Udlej din bolig via Airbnb i op til 100 dage. Det åbner en ny lov op for, hvis altså kommunalbestyrelsen vedtager det. Hotelbranchen frygter fyringer.
Den nye Airbnb-lovgivning giver kommunerne mulighed for at tillade udlejning af privatboligen til turister i 70 dage om året. Den lokale formand for HORESTA advarer imod konsekvenserne, hvis der bliver åbnet yderligere op

- Hotelbranchen klarer sig generelt godt i disse år. Men uden for de større byer ser billedet anderledes ud. Her på Bornholm for eksempel står hvert andet hotelværelse i gennemsnit tomt i løbet af et år. Derfor kan vi frygte for konsekvenserne for disse virksomheder, hvis kommunalbestyrelsen går ud over de 70 dage, siger Benny Schou.

De nye regler for Airbnb-udlejning giver mulighed for at private kan udleje deres boliger i 70 dage om året, men kommunalbestyrelsen har mulighed for at hæve dette tal til 100 udlejningsdage, hvis der altså er flertal for det.

HORESTA vil derfor nu tage kontakt til kommunen for at gøre opmærksom på konsekvenserne af et eventuelt højere loft for antallet af udlejningsdage.

- Kommunen skal være meget opmærksomme på konsekvenserne af at åbne op for flere udlejningsdage. Hoteller og kroer skaber langt flere arbejdspladser og mere aktivitet, herunder skatteindtægter til kommunekasserne, end Airbnb-udlejningen gør. Det bliver derfor hurtigt et selvmål, hvis udlejning i op til 100 dage om året bliver en mulighed, siger Benny Schou.

Sidste år var Rønne nr. 6 på listen over de mest populære Airbnb-rejsemål i Danmark.