Cykelryttere til gene for trafikken

Bornholm Rundt er i fuld gang, men på trods af klare regler om ikke at køre mere end to ved siden af hinanden, så blæser flere ryttere på reglen. Opdateret.
Cykelløbet Bornholm Rundt har været i gang i over en time, og mere end 1100 ryttere er være at finde på de bornholmske landeveje.

Men det er ikke alle, der overholder reglerne for løbet. I reglerne står der nemlig, at man så vidt mulig skal køre på cykelstierne, og at man ikke må køre mere end to cykelryttere ved siden af hinanden.

Der er også en klar regel om, at det kun er de cykelryttere, der kører 25 kilometer i timen i gennemsnit fra start til slut, der må køre på vejbanen.

Som videoen ovenfor viser, så er det langtfra alle, der overholder reglerne. Rytterne her fylder hele den ene kørebane, som gør det meget svært for biler at køre udenom.

På strækningen mellem Rønne og Nexø (Sønder Landevej) var der flere situationer, der potentielt kunne være farlige.

Eventmanager i Viking Atletik, Claus Clausen, erkender, at nogle ryttere ikke følger reglerne, men at der kan være en forklaring bag.

- Cykelstierne er simpelthen ikke gode til ryttere, der kører omkring 30 kilometer i timen, som en del af dem her gør. Der er det faktisk mere sikkert for dem at køre på vejen, siger Claus Clausen.