Russisk atomdrevet kæmpeskib sejler forbi Bornholm

Et russisk fragtskib med en særlig historie er sejlet ind i dansk farvand. Skibet passerer Danmark fra torsdag til lørdag, hvor vi formoder skibet sejler forbi Bornholm.
De næste par dage har Danmark besøg af en særlig gæst. Det 260 meter lange fragtskib med navnet Sevmorput er i dansk farvand. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Skibet blev bygget i 1978 i det daværende Sovjetunionen. Sevmorput skulle bruges til at fragte store laster og våben, og det blev valgt, at den skulle bygges som et atomdrevet skib.

Skibet har en historie med op til flere problemer. I 1980'erne nægtede den østlige del af Rusland at tage i mod skibet, fordi der havde været meldinger om en nødsituation på skibet. Senere måtte skibet ikke sejle ind i Vancouver i Canada, da de ikke turde tage chancer med skibets atom-reaktor. I 1990'erne og 2000'erne har myndighederne flere gange været tvunget til at lægge skibet til kaj, og i 2012 besluttede Rusland at sælge skibet til skrot. Året efter fortrød de russiske myndigheder dog den beslutning, og skibet har siden da været funktionsdygtig.

Mellem torsdag og lørdag er skibet i dansk farvand, og derfor formoder vi, at det vil passere Bornholm omkring lørdag.

Opdatering: Ifølge forsvarets oplysninger vil fragtskibet sejle forbi Bornholm i morgen eftermiddag. Intet er dog sikkert, da hastigheden på skibet ændrer sig.

Billede: MarineTraffic