Miljøminister samler havfald ved fuglereservat

På mandag skal miljøminister Lea Wermelin samle gamle fiskenet og andet affald sammen med BRKs miljøpedeller. Det sker ved fuglereservatet i Nexø.
På Folkemødet i sommer lovede Lea Wermelin, at hun ville hjælpe BRKs miljøpedeller med at samle såkaldt havfald sammen.

På trods af en tæt kalender, har Lea Wermelin valgt at holde fast i aftalen og kommer til Nexø på mandag, hvilket glæder Lars Nyholm Schwaner, som er vejleder for miljøpedeller.

- Fuglereservatet har vi igennem de sidste par år ”befriet” for adskillige gamle fiskenet. Om der på mandag er noget havfald ved vi i sagens natur ikke, men det opdager vi jo. Vi starter klokken 0900 ved fuglereservatet og går en tur ned af kysten og kommer derefter tilbage til udgangspunktet, cirka ved 1100 tiden, hvor der bliver tid til en kop kaffe, fortæller Lars Nyholm Schwaner.

BRKs miljøpedeller er to forskellige, beskæftigelsesrettede tilbud. Det ene tilbud hører under Team Østergade (psykiatri og handicap) og det andet hører under Jobcentret (afklaring, ressourcer og kompetence) på Vibegård. Begge tilbud har mellem 5-8 medarbejdere og borgere, som er i afklaring frem mod uddannelse eller job.